fredag 15 maj 2009

Sossekris - Om kejsarens nya kläder

Slog på TVn… miljöpartikongress…ser en grå man i silverväst… Peter Eriksson inledningstalar… självgod som vanligt… skryter över sina EU-parlamentkandidater… jäser över…jag går och sätter mig att skriva denna blogg istället…

Det är sossekris i länet. Nu har dom underskott inte bara i ekonomi och kompetens utan också i demokrati och förtroende.

I Timrå ställdes ett äldreboende vid skampålen i TV häromkvällen. Nu måste kommunalrådet skyla över. Göra en pudel. På med haklapp!

I Sundsvall förklarar en andfådd sosse i lokalradion om brev och möten hit och dit, för att reda ut för de sina vad som hänt med den unga ombudsmanna- kvinnan som slutat, och hur och varför… Vilken hundras som ligger begraven här vet vi inte än. Men inga pudlar i världen räcker. På med handskar!

I Kramfors har vi svartbyggande chefer med assistans av politikerpamparna, som också trixar med sammanträdesklubban för att dribbla bort demokratins riddare bland simpla fullmäktigeledamöter i opposition, för att fylla sina underhuggares fickor med feta arvoden.
Trots världskrisen som klappar på dörren även i Kramfors, som redan av egen kraft står på ruinens brant p.g.a. vanskötsel i årtionden. På med solglasögon!

I Härnösand fronderar nu kommunsossar mot sina partikompisar i landstinget, som är en nagels avstånd från att anamma tjänstemännens sparförslag. Som riskerar flytta det uppskattade rehab från Öbacka till sjukhusfabriken i Sundsvall. En i mängden centraliseringar i sosselänet som dränerar främst Härnösand. På med förkläde!

I flaggskeppet – åtminstone hittills, norr om skogen, håller Elvy och kompani andan. Ska de lyckas runda minan SEKAB eller kommer miljonerna rulla? På med stövlar!

Vilka kläder ska man lyckas sy ihop? Vilka tål att synas i sömmarna? Vilka klarar en tvätt utan att krympa? Det rosenmönstrade tyget ter sig MYCKET urblekt!


Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar