söndag 29 mars 2009

Tomten har återuppstått

Tomten har återuppstått i Salsåker! Det har ju varit en riktig vinter i år. Kallt, mycket snö, lite mildare, mer snö, kallare igen, mer snö...
Det medförde att tomten av granris som ställdes på vår farstubro i juletid snöade över innan Knut kom på Tjugondan. Sedan när skottarjobbet vidtog låg inte prioriteten på att skyffla fram tomten. Vi fokuserade på att röja framför bron och på själva trappstegen. Ettt långt tag var tomten helt osynlig.
Nu har han tinat fram igen, lagom till vårdagjämningen. Vi borde verkligen ställa undan honom nu. Men tyvärr har han frusit fast!
Visserligen sjunger vi ju "...nu är det jul igen, och julen varar intill påska"...av vilken den sistnämnda för närvarande närmar sig med stormsteg.
Å andra sidan finns ju även strofen "...men däremellan kommer fasta..." i samma sång. Och fastetid är just vad det är just nu, och då passar filuren på att fasTna. Kanske är han lite döv, tomtefar?
Men just som det börjat droppa från taken och inte bara tomten är vaken - fåglarna kvittrar i träden runt huset - så kom en snöur. Nåja, han tinar väl loss vilken dag som helst.

Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar